
Projecte educatiu per apropar la música i el teatre a les escoles
EN CLAP ENTRA A L'ESCOLA és una iniciativa elaborada per Sidral Brass Band que, a partir de la representació de l’espectacle Clap!, té la voluntat d’apropar les arts escèniques als centres educatius i desenvolupar continguts musicals i teatrals per les escoles.
Teatre a la teva escola
No cal desplaçar-se al teatre del poble o en una altra localitat. Presentem un projecte educatiu per apropar les arts escèniques a les escoles amb tots els avantatges que comporta. Amb el projecte «En Clap entra a l’escola!» convertim el pati, el gimnàs o l’aula en un teatre.
contingut pedagògic
L’obra està pensada per poder treballar aspectes musicals i teatrals a classe. Disposem d’un dossier pedagògic elaborat per mestres, pedagogs i músics amb continguts específics per treballar l’obra i poder ampliar recursos als temaris artístics de l’escola.
espectacle professional
Clap! és una obra teatral que posa en valor la música i el teatre. Sis músics mostren la seva versatilitat en directe amb un reguitzell de cançons de totes les èpoques i estils, passades, evidentment, pel filtre d’una brass band, i un pallasso descobrirà per primera vegada, el poder que té la música. Amb el segell de la Sidral Brass Band.
facilitats de pagament
Clap! és un espectacle professional amb un actor i sis músics en directe. Som conscients de les dificultats pressupostàries dels centres educatius i per això oferim diferents modalitats en el pagament per intentar adaptar-nos a la circumstància de cada centre, fer-ho tot més fàcil i que tots hi sortim guanyant.
activitats post-funció
Les funcions escolars són un bon escenari per donar veu a inquietuds dels alumnes. Després de la funció, els músics i l’actor enceten un col·loqui per parlar amb els alumnes, explicar-los les particularitats de l’ofici, el procés creatiu de l’obra, apropar-se als instruments i a l’escenografia, i que els alumnes puguin preguntar els seus dubtes als artistes.





Clap! és una obra teatral i un concert a l’hora. És música i és clown. Són paraules i cançons. És un espectacle de contrastos on la música i el teatre s’uneixen per fer-se més grans. Un xou per a totes les edats que anima, fa riure, distreu, i posa en valor la importància de la música (i els músics) per sobre de tot.


CONTACTE
Escriu-nos per demanar qualsevol tipus d'informació, sol·licitar el dossier pedagògic o per a contractar-nos.
PRIMER VULL CONÈIXER L'ESPECTACLE
-
A qui va dirigit el projecte "En Clap entra a l'escola"?"Als centres educatius d'arreu dels Països Catalans interessats en les arts escèniques i vulguin programar una obra de teatre a l'escola. L'obra està pensada per a tots els públics però l'edat recomanada per l'alumnat espectador és de 5 a 12 anys (Educació Primària).
-
Quins continguts pedagògics aporta Clap?Clap! és una obra de teatre d'uns 50 minuts de durada on la música hi té un paper fonamental. S'hi interpreten cançons de tots els gèneres i èpoques, des de peces de música clàssica fins a cançons pop o melodies emocionals passades pel filtre d'una brass band. Disposem d'un dossier pedagògic elaborat per mestres, pedagogs i músics on s'hi detallen activitats que fan referència tan a la música com al teatre. Hi ha dinàmiques dirigides a totes les edats per descobrir els instruments de la banda, reconèixer melodies o desenvolupar la creativitat de l'alumnat. El dossier pedagògic és una guia adreçada al professorat per treballar l'obra i els continguts tan per abans de veure l'obra com per després. Demaneu el dossier a través del formulari del final de la pàgina i te'l farem arribar.
-
No tenim teatre, on es pot representar l'obra?"No totes les escoles disposen d'una sala d'actes preparada per fer-hi actuacions. L'espectacle es pot adaptar a qualsevol espai com el pati, el gimnàs o una aula i transformar-lo en un teatre. L'espai escènic mínim que es necessita és 5x5m i es pot fer tan en exterior com en interior. Tingueu present l'època de l'any per saber quin espai pot ser el més idoni.
-
L'escola ha d'aportar algun material?L'escola, en principi, no ha d'aportar cap material extra per al bon desenvolupament de l'actuació. L'espectacle es pot representar a peu pla, on el públic pugui seure a terra. Si el volum de públic és molt nombrós, es recomana una tarima o escenari (mínim 5x5m) i cadires o butaques pel públic, que haurà de posar l'escola. La companyia proporciona l'equip de so fins a 2000W. Si calgués il·luminació artificial (perquè es fa a l'interior) o es necessita més potència de so perquè l'espai o la quantitat de públic ho requereix, se n'ha de fer càrrec el centre.
-
Com serà el col·loqui post-funció?Després de l'espectacle, si el centre ho vol, es pot obrir un col·loqui amb l'actor/músics i el públic. El col·loqui pot durar uns 20-30 minuts, depenent del desenvolupament de la conversa. Els artistes conduiran el col·loqui explicant l'obra, el seu ofici, els instruments que han utilitzat i tot el que pugui surgir de les inquietuds del alumnes, que podran fer preguntes i comentar. També se'ls deixarà apropar a l'escenografia (una nau espacial) i veure de prop com és una obra de teatre per dins.
-
Quin paper hi juga el professorat?El professorat ha d'estar present durant l'actuació per tal de donar suport i controlar el pati de butaques. A més, hi pot jugar un paper més pro-actiu tan abans com després de la funció, des de l'aula, amb la guia que s'inclou al dossier pedagògic de l'espectacle o realitzar les seves pròpies propostes.